I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Hjelper med salgsfremmende løsninger

Forbedre gjeldende kunnskap om kundekravene og deres marked

Fast Moving Consumer Goods (FMCG) -sektoren er det største markedet innen vår kundebase i Storbritannia, og detaljistene dominerer innenfor denne type forretningsvirksomhet. Deres behov har lenge vært skjult bak våre kunder og kun overført til oss gjennom en serie av innviklede kommunikasjoner.

På denne måten kunne vi utforme og utvikle bedre markedsledende løsninger for å ta fatt på å identifisere den "skjulte kunden" av vårt produkt for å finne ut nøyaktig hva behovet gikk ut på. I 2005 ble vårt første "Retailer Insight Programme" anerkjent av Institute of Grocery and Distribution (IGD) sin "Consumer Insight Award" forut for de ledende markedsføringsbyråene.

Deres suksess har hjulpet oss med å demonstrere for våre kunder hvordan vår unike innsikt på deres markeder kunne hjelpe dem med å utvikle løsninger som førte til økt salg.

Vi har nå personale i Tesco, Sainsbury’s og Aldi UK, samt prosjektledere som arbeider med nesten alle de andre detaljistene i Storbritannia. Phil Husband, Smurfit Kappa UK Retail Manager forklarer, “Vi har kun et mål: nemlig å støtte våre kunder. Mens vi forstår at verdenen innenfor detaljhandel er viktig i støtten av våre kunders merkevarer, er det allikevel den eneste anledningen der vi har direkte befatning med detaljisten."

Vårt mål er å forstå våre kunders verden bedre enn noen andre!

Så hvordan drar våre kunder fordeler av dette?

  • Denne unike muligheten til å befeste gjeldende samarbeid med eksisterende kunder består p.g.a. en nøyaktig og nåværende innsikt til kravene av "deres kunde" og "deres marked".
  • Gjennom "intern" kompetanse, har vi kunnskapen for lett å kunne imøtekomme nye retningslinjer for emballasje.
  • I mange tilfeller er det vi som skriver retningslinjene og vi som pr. definisjon er de første til å se dem.
  • I enkelte tilfeller kan vi ha direkte befatning med våre kunders detaljister, noe som er tidsbesparende i forhold til å fullføre nye prosjekter.

Berømmelser

 

“Smurfit Kappa er en ideell partner for Sainsbury’s , og vi har nå "intern" tilgang til deres praktiske kunnskap og tekniske kompetanse for å støtte vårt emballasjeteam. Ved å koble dette opp mot deres globale tilstedeværelse innen produksjon, er vi forsikret om at uansett hvor i verden vi finner et nytt matprodukt av høy kvalitet, vil vi få en perfekt hyllepresentasjon".”.

Stuart Lendrum, Head of Packaging Technology, Sainsbury’s

“Smurfit Kappa er vår foretrukne emballeringsspesialist, og de forstår forretningsvirksomheten Aldi og våre ønsker bedre enn noen andre”

David Hills, Buying Director, Aldi UK

Innotools

Vi fokuserer på hvordan vi kan gjøre de riktige tingene for våre kunder

Les mer om Innotools

Moneysaver

Kostnadsbesparende metoder innenfor verdikjeden for å forbedre effektiviteten.

Les mer om Moneysaver