Smurfit Kappa stärker sin närvaro i västra Frankrike genom förvärvet förpackningsenheten Caradec
2018-12-05T00:00:00

Smurfit Kappa stärker sin närvaro i västra Frankrike genom förvärvet förpackningsenheten Caradec

Smurfit Kappa Group har stärkt sin närvaro i västra Frankrike avsevärt genom förvärvet av två Europac-anläggningar i Bretagne.

Förpackningsledaren har förvärvat Caradecs förpackningsfabrik i Morbihan County och anläggningen i Saint Pol de Léon i Finistére, och stärker därmed sin kapacitet inom sektorn frukt- och grönt.

Smurfit Kappa har en stark meritlista när det gäller att tillverka innovativa och hållbara förpackningslösningar för jordbrukssektorn, och Caradecs enhet passar därför bra in i företaget.

Smurfit Kappa får nu en starkare koppling till livsmedelsmarknaderna i Bretagne och välkomnar 200 anställda till sin världsomspännande gemenskap av anställda.

I en kommentar till det nya förvärvet säger Smurfit Kappas COO för Corrugated Europe, Edwin Goffard: – Detta senaste förvärv är en del av vår integrerade strategi och stöder vår fortsatta strävan att öppna upp nya möjligheter.

Jean-Christophe Bugeon, VD för Smurfit Kappa Frankrike tillade: – Vi är glada att kunna hälsa Caradecs anställda välkomna till vårt företag. Fler och fler återförsäljare och odlare söker mer hållbara förpackningsalternativ för färskvaror och vi kan lägga till ett ännu större urval av premiumlösningar till vårt erbjudande.


Smurfit Kappa fått beprövad erfarenhet och expertis för att tillhandahålla förpackningar för färskvaror.

.

Fresh_Produce_Tray