I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Nyfiber

Vi er veldig aktive i leverandørsamarbeid for å sikre at alt trevirket vi benytter, har en bærekraftig opprinnelse. For dette formål, har vi implementert strenge retningslinjer for overvåking av trefibrenes opprinnelse og for å sikre beskyttelse av naturressursene

 All treverksopprinnelse baseres på prinsippene om miljømessig overholdelse av skogdriftsordninger. Siden 2007 har vi vært forpliktet til et program for CoC-sertifisering, noe som gir innledende prioritet til vår drift som håndterer trevirke.

Vår bærekraftige skogsrapport og våre bærekraftige retningslinjer for opprinnelse beskriver vår forretningsførsel med hensyn til alle leveranser av treprodukter, uansett om disse leveransene har opprinnelse fra våre egne skoger eller innkjøpt fra tredjepartsleverandører.

Vi anerkjenner og benytter tre store internasjonale sertifiseringssystem for skogbruk: Forest Stewardship CouncilÒ (FSCÒ), Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) og Sustainable Forest Iniative (SFI).

Smurfit Kappa og skogbruk

Vi eier og forvalter over 105 000 hektar med skog i Colombia og Venezuela. Disse plantasjene dekker stort sett papirfabrikkenes behov for nyfiber i begge land.

Colombia

Vår største trekilde med 69.000 hektar skogsplantasjer, inkluderer 5.900 hektar under forvaltning. Forvaltningssystemet er siden 2003 sertifisert i henhold til FSCÒ og kontrollerer sitt skogsområde basert på prinsippene om bærekraftig utvikling.

Venezuela

I Venezuela eier vi 35 000 hektar.  Styringssystemet er sertifisert fra og med mars 2014 i henhold til FSCÒ kontrollert skog og sørger for at avvirkingen er  basert på bærekraftige prinsipp.

Skogbruk

Alt treverk vi benytter, kommer fra kultiverte skoger (i motsetning til primærskog). For papirproduksjon benytter vi hovedsakelig treverk som ikke er egnet for andre bruksområder innen industri.

Les mer om vårt skogbruk

Biologisk mangfold

Biologisk mangfold er en betegnelse som beskriver mengden av livsformer og arter (plante- og dyrerike) i et økosystem.

Les mer om bioligisk mangfold

Resirkulert fiber

De fleste av våre emballasjeløsninger er produsert av resirkulert fiber

Les mer