I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Fiber

Vi sikter mot å produsere papirbaserte løsninger ved å benytte kun råmaterialer fra nøytrale kilder

For å oppnå dette, overvåker vi opprinnelsen til råmaterialene ved å implementere strenge retningslinjer, noe som gjelder for all drift og alle leverandører.

Våre emballasjeløsninger blir hovedsaklig produsert ved å benytte papir og papp bestående av både ny- og resirkulerte fibre, noe som også produseres hos Smurfit Kappa.

Hva er det beste for miljøet - resirkulerte fibre eller nyfibre?

Det finnes ikke noe entydig svar på dette spørsmålet.

Det vil alltid være et behov for nyfibre siden resirkulering av fibre er en endelig prosess. Etter at fibrene er gjenvunnet syv eller åtte ganger, vil lengden på de innledende fibrene reduseres så mye at det som er igjen, "vaskes" ut av prosessen. Ferske nyfibre kommer inn i prosessen og gjenvinningssyklusen kan starte på nytt igjen.

Papirproduksjonen av resirkulerte fibre er vanligvis mer fossilenergi-intensivt enn produksjonen av nyfibre. På den andre siden, krever papirproduksjonen av nyfibre mer behandling med prosessvannet.

Bruk av resirkulerte fibre betyr at det allerede eksisterende materialet blir gjenbrukt til sitt maksimale potensiale, noe som tillater oss å benytte nyfibre for de emballasjeformålene som krever deres spesifikke karakteristikker.

Hva er nyfibre?

Masse fremstilt gjennom en kjemisk prosess brukt til å fjerne lignin fra tre. Som et resultat kan fiberen brukes til å produsere papir.

Hva er resirkulerte fibre?

Resirkulerte fibre produseres av gjenvinnbare fibre. Gjenvinnbare fibre referer til papir, papirkartong og fiberaktige materialer fra detaljhandel, kontorbygninger og hjem etter at de har passert gjennom sitt sluttbruk som en forbrukerartikkel, og til materiale avledet fra avfallsstrømmen gjennom produksjonsprosessen.

Hva er biologisk mangfold?

En betegnelse som beskriver mengden av livsformer og arter (plante- og dyrerike) i et økosystem.

Biologisk mangfold

Vi eier og forvalter skog i Colombia og Venezuela

Les mer om biologisk mangfold

Nyfiber

Vi samarbeider aktivt med leverandører for å sikre at tømmeret har en korrekt miljømessig opprinnelse

Les mer om nyfiber

Resirkulert fiber

Våre emballasjeløsninger er for en stor del produsert av resirkulerte fibre

Les mer om resirkulerte fibre