I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Energi

Papirindustrien er energi-intensiv. Imidlertid er karbonintensiteten redusert som følge av den omfattende bruken av bioenergi innen sektoren

Vi fokuserer vår innsats på redusering av spesifikke typer energibruk og redusering av gassutslipp ved å investere i mer energieffektive systemer, slik som kombinerte varme- og strømanlegg (CHP), alternative energimuligheter, slik som biomasse, og ved produksjonseffektivisering.

80% av alt brennstoff som benyttes til elektrisitet og damp blir produsert av Combined Heat and Power (CHP), noe som er den mest effektive metoden for å omdanne brensel som biomasse, naturgass eller kull til elektrisitet og/eller varme.

Biomassen, som vi benytter som brensel, er vanligvis rester fra skogforvaltningsdrift, avfall fra sagbruk og/eller rester fra trehåndteringsaktiviteter.

Karbonhåndtering

Vi vil øke vårt forbruk av biomasse og inneha en løpende forpliktelse til å investere i redusering av våre CO₂utslipp

Finn ut mer om karbonhåndtering

Eksempler

Les mer