I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Biologisk drivstoff

Biomasse spiller en vigtig rolle i papir- og emballagebransjen. Denne branche er den største forbruger af biomasse pga. behovet for råmaterialer. Branchen er desuden den største og mest effektive producent af energi, som er baseret på biomasse.

Biomasse spiller en vigtig rolle i papir- og emballagebranchen. Denne branche er den største forbruger af biomasse pga. behovet for råmaterialer. Branchen er desuden den største og mest effektive producent af energi, som er baseret på biomasse.

Dette opnås via omfattende brug af biomassekedler. Disse kedler bruger hovedsageligt restbrændstoffer som bark, savsmuld, træ fra skovudtyndinger og stubbe. De fleste af disse kedler er forbundet til produktion af papir, som er baseret på træmasse og jomfrufibre.

I mange lande, f.eks. i Spanien og Frankrig, støtter regeringerne projekter, hvor der spares energi og kulstoffer i forbindelse med fabrikker til genbrugspapir.

Smurfit Kappa støtter og deltager aktivt i sådanne projekter. Det gælder for f.eks. i forbindelse med biomassekedlerne i Navarra i Spanien og Cellulose du Pin i Frankrig. Dampturbinen i Nervión i Spanien er endnu et eksempel.

90 % af Smurfit Kappas brændstofforbrug består af enten vedvarende brændstoffer (biomasse) eller det fossile brændstof naturgas, som har en relativt lav CO2-emission.

I 2012 var 42 % af al den brugte energi baseret på biomasse. 

CO₂reduksjon

Vi streber etter å minske våre fossile CO2 utslipp der dette er mulig. Vi støtter målene for utslippsreduksjon definert i EU ETS direktiv post 2012.

Les mer om CO₂reduksjon

Eksempel

  • Styrken i fluting med stor ytelse

    26. oktober 2012

    ​Fluting, som er det midterste laget i bølgepapp, blir vanligvis produsert med nye eller resirkulerte fibre, eller en blanding av disse. (les mer)

Les mer om miljøeksempler