I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Styrken i fluting med stor ytelse

​Fluting, som er det midterste laget i bølgepapp, blir vanligvis produsert med nye eller resirkulerte fibre, eller en blanding av disse.  

Smurfit Kappa utvikler stadig ny emballasje som møter ulike behov hos kundene. Utfordringen er å gjøre produktene sterkere, og samtidig redusere bruken av fibre og kostnader.


Smurfit Kappa har utviklet en ny serie sterk fluting, fra HP1 til HP3, som dekker et optimalt spekter av styrkenivåer. HP3 er 20 % sterkere enn tradisjonell fluting, mens HP1 er det sterkeste resirkulerte materialet på markedet. Fluting med stor ytelse erstatter tradisjonelt resirkulert fluting, men har lavere flatevekt.

Den nye produktserien er produsert etter en spesiell oppskrift som kan tilpasses lokale produksjonsvariabler, som tilgjengelighet av ulike fibertyper som er gjenvunnet eller papirmaskinenes spesielle egenskaper. Ved å produsere materialene i flere anlegg, nært det lokale markedet, reduseres distribusjonskostnadene samtidig som man støtter miljøvern. Fluting med stor ytelse reduserer bruken av gjenvunnet fibermateriale med ca. 10 %.

Styrken i fluting med stor ytelse