I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Nederland – Grønne resultater med Blue Print-prosessen

Vårt europeiske forsknings- og utviklingssenter i Nederland har utviklet et konsept kalt Blue Print-prosessen for behandling av resirkulert papir.

Teknologien er basert på optimalisering og forenkling for å få mest mulig ut av fibrene ved så lavt energiforbruk som mulig, og for å bedre miljøytelsen


Testliner, bølge og papp produseres med resirkulert papir. Resirkulert papir behandles i papirfabrikken i prepareringsanlegget for å gi rene råmaterialer som mates til papirmaskinen for produksjon av papir. I råmateriellanlegget er det installert utstyr for å håndtere, bløtgjøre, screene og rengjøre materialet.

Blue print er implementert i fire av Smurfit Kappas fabrikker for resirkulert papir i løpet av 2011. SSK i Storbritannia oppnådde energibesparelser på 1 400 MWh/pr. år. Townsend Hook i Storbritannia reduserte elektrisiteten benyttet til produksjon av fibermasse med 40 % og forbedret renheten i fibermassen. Herzberger i Tyskland forenklet systemet sitt for å redusere energibruken med 4 000 MWh/pr. år, og Oude Pekela i Nederland forkortet produksjonslinjen for å spare 2 700 MWh/pr. år.

Nederland – Grønne resultater med Blue Print-prosessen