I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd i Colombia

Smurfit Kappas miljøprogram i Colombia viser at ved å implementere en god praksis i forbindelse med bruk av vann, gass og elektrisitet, har forbruket av disse ressursene minsket betydelig. 

Samtidig har disse forandringene forbedret de operative forholdene med tanke på maskiner, produktivitet, kvalitet og avfall.

 
 

Ved kontinuerlig bruk av ulike forbedringsverktøy, har pakkedriften i Colombia oppnådd mange tekniske forbedringer; forandringer drevet av både miljøvernhensyn og økonomiske utfordringer. Energikostnadene i Colombia har økt kraftig, og det er derfor mye fokus på å kontrollere energiforbruket for å skape et konkurransefortrinn i markedet. 

De nye tiltakene inkluderer en reduksjon av temperaturer i maskinsektoren, nye temperaturkontrollsystemer, ekstra isolering, nytt reglement ved oppstart av maskiner, kontinuerlig produksjon av bølgepapp, installasjon av et gjennomskinnelig tak, nye buffertanker, overgang til elektriske pumper, bruk av regnvann og kondensatgjenvinning og optimalisering av vaskesystemet til maskinprinteren.

Disse tiltakene har resultert i: 

  • 29 % reduksjon av gassanvendelse
  • 10 % reduksjon av elektrisitet som resulterer i energisparing og reduserte CO2-utslipp
  • 29 % reduksjon av vannanvendelse.  

Bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd i Colombia