I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Smurfit Kappa starter nytt anlegg for bioenergi ved spansk papirfabrikk

25 June 2012 


Smurfit Kappa Nervión øker energiproduksjonen fra biomasse med 40 % og reduserer dermed utslippene av fossilt CO2 betraktelig

Smurfit Kappa har startet opp et nytt kogenereringsanlegg på 21,4 MW ved papirfabrikken sin i Nervión i Spania. Anlegget inngår i et investeringsprosjekt på 20 millioner euro i energiproduksjon fra biomasse, som kommer til å redusere utslippene av fossilt CO2 betraktelig samtidig som det bedrer fortjenesten ved fabrikken.

For Rafael Sarrionandia, daglig leder ved Smurfit Kappa Nervión, “har målsettingen med dette energiprosjektet vært å øke den termiske og elektriske energiproduksjonen ved fabrikken ved å øke effektiviteten på det installerte utstyret og kapasiteten på behandlingsanlegget for skogsavfall.”

Denne industrielle og miljømessige moderniseringen har blitt mulig, takket være et strategisk investeringsprogram.  Dette inkluderer en flerfunksjonelt knuseverk som er i stand til å behandle all slags skogsavfall, og et utvalgs- og lagringssystem som har økt forbruket av biomasse med 40 000 tonn per år, slik at det nå overskrider 100 000 tonn.

Prosjektet, kogenereringsanlegg for biomasse, startet i 2009 med en ingeniørstudie og innkjøp av utstyr. Byggingen og oppføringsfasen startet i januar 2011. Vi har oppført en ny bygning for å huse den nye dampkondenseringsturbinen på 21,4 MW, i tillegg til fire nye kjøletårn med en vannsirkulasjonskapasitet på 2 500 m3/t i en kontinuerlig prosess.

Fabrikken øker energiproduksjonskapasiteten med 40%. 

Takket være dette prosjektet har Smurfit Kappa Nervión økt energiproduksjonen med over 40 %, har overskredet det årlige produksjonen på 120 000 MWt, og har nådd 65 % av egenforbruket av energi.

Biomasseavfallet som brukes som drivstoff kommer vanligvis fra svartlut (en biprodukt fra koking av treverk og bark fra sagbruk og fra barking av pulptømmer som brukes i papirproduksjonen). Det nye knuseverket tillater imidlertid bruk av skogsavfall fra rydding, beskjæring og tynning, noe som styrker bærekraftig skogsforvaltning og bidrar til å holde skogen ren.

Et strategisk og miljømessig investeringsprogram på 50 millioner €.

Bioenergianlegget inngår i en serie startelegiske og miljømessige investeringsprogrammer som startet i 2008 med en investering på 20 millioner euro i bedring av papirmaskinkvaliteten og effektiviteten. Den ble fulgt opp av en investering på 5 millioner euro i oppstarten av et nytt behandlingsanlegg for stinkende gass og uren kondensering, og ble avsluttet med oppstarten av en kraftunderstasjon, noe som har endret fabrikkens inngående spenning fra 30 000 V til 132 000 V.

Med en total investering på 50 millioner euro i Smurfit Kappa Nervion mellom 2008 og 2012, forbedrer denne papirfabrikken posisjonen sin når det gjelder effektivitet og kostnadsreduksjon. Videre har Smurfit Kappa Nervión forsterket sitt engasjement med hensyn til grønn energi, med bærekraftig skogsforvaltning og generell respekt for miljøet.

Smurfit Kappa starter nytt anlegg for bioenergi ved spansk papirfabrikk