I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Smurfit Kappa presenterer en markedsføringsmulighet for merkevarer verdt flere millioner euro

27 November 2014

En analyse publisert av Smurfit Kappa, en av verdens ledende emballasjeselskaper, har i dag satt lys på en betydelig mulighet for merkevarer som sloss om kundenes oppmerksomhet og markedsandeler i Europas supermarkeder.

Rapporten White Paper, ‘Markedsføring på hyllen – hvor stor kontroll har du?’, avslører at, til tross for at 76 % av kjøpsavgjørelsene gjøres av kundene i butikken1, overser svært ofte merkevarene å gripe den sterke markedsføringsmuligheten dette gir. Spesielt er det mange som ikke tar tak i den økende trenden med hylleklar emballasje (SRP) som en mulighet til å påvirke kundene direkte på salgsstedet, der de fleste beslutninger fattes om enten å kjøpe et merke eller bytte til et annet. 

Smurfit Kappa oppdaget at opp til 40 % av produktene på butikkhyllene, er laget av sekundæremballasje, en verdifull markedsføringskanal, som ofte faller utenfor oppmerksomheten hos markedsføringsteam og merkevaresjefer.  Sammenliknet med andre markedsføringsmedier, er muligheten i butikk betydelig og kan tilpasses til å stå side ved side med de nyeste markedsføringskampanjene.

 

Arco Berkenbosch, V.P. Marketing, Research and Development, Smurfit Kappa, sa:  “Våre analyser fant at det er ca. 125 kvadratmeteter  tilgjengelig for merkevarene til å markedsføre seg ovenfor kundene ved kjøpstidspunktet i et typisk europeisk supermarket gjennom hylleklar emballasje.

“Normalt sett ville dette vært ansett som en viktig markedsføringskanal der merkevarene gjorde alt de kunne for å dra nytte av det. Dersom man sammenligner dette med kostnaden for en typisk plakatreklame (1800 x 1200 mm), ville det i reklameøyemed tilsvare et beløp på €424 320 i ekstra markedsføring pr. butikk pr. år. Over hele Europa tilsvarer dette en kanal verdt flere millioner euro som er tilgjengelig for merkevarene.

«I en mer kompleks detaljhandelshverdag der markedsførere må jobbe enda hardere i konkurransen om kundenes oppmerksomhet, representerer dette en betydelig mulighet. Likevel er det i stor grad fortsatt et av de svakest utnyttede områdene innenfor markedsføring og sjelden noe som står på prioriteringslisten til de fleste merkevareeiere. I realiteten er det et av de siste områdene i butikken som gir nye markedsmuligheter ved kjøpetidspunktet.» 

Hylleklar emballasje – produkter levert til forhandleren i en ferdig klar-til-salg-emballasje – er et område som er av økende betydning over hele verden i kampen om kundenes oppmerksomhet. Opprinnelig skulle det spare butikken for logistikkostnader å få produktet fra levering til hyllen så effektivt som mulig, og det vant først popularitet hos billigbutikkene.  Ved å gjøre bruk av rett kompetanse, prosessering og teknologi, kan derimot flere markedsførere nå dra nytte av det faktum at undersøkelser viser at denne typen emballasje blir lagt merke til av 76 % flere kunder. 

Utført på riktig måte ville markedsføring i hyllene vært helintegrert i markedsaktivitetene, med et tydelig konsept basert på en integrert, veldefinert markedsføringsstrategi ut mot kundene», sa Berkenbosch . «Eierskap og ansvar vil ligge på produktmarkedsføringsnivået, der markedsføring i hyllene – rettet mot kundene så vel som forbrukerne – vurderes helt i starten av prosessen i det å bygge en merkevare. 

For å hjelpe merkevarene å skape nye markedsføringsmuligheter og dra størst mulig fordel av hylleklar emballasje, bruker Smurfit Kappa markedsføringsekspertise og innsikt, som gir merkevareeiere muligheten til å teste og forstå effekten som hylleklar emballasje har på kundene. Dette oppnås ved visualisering på en virtuell butikkhylle og sortering av synssporingsresultater via webcam, mulig gjennom et unikt partnerskap med Eyesee.  Dette gjør det mulig å validere effektiviteten av ulike emballasjedesign. Merkevareprodusenter får et fleksibelt miljø som kan bevise effekten av ulike markedsføringsstrategier før noe produseres og havner i butikkhyllene. 

Berkenbosch understreket at, «Virkeligheten er at framtidsvisjonen er her nå.  Ved hjelp av kjedesystemet vårt, innsikt og måling, kan vi gjøre det samme på noen uker som før pleide å ta flere måneder å oppnå for en merkevare, inkludert all den testingen som merkevareprodusentene trenger.» 

Dette er nok et eksempel på hvordan Smurfit Kappa "open the future" for sine kunder.  Den nye strategien fokuserer på å levere kundevekst gjennom innsikt og innovasjon.  Den er brakt til liv gjennom et dynamisk mikronettsted, der en rekke filmer demonstrerer hvordan kunder over hele verden har jobbet i partnerskap med Smurfit Kappa for å skape innovative løsninger som har ledet til kommersiell suksess.  Det nye mikronettstedet kan besøkes på openthefuture.no og vil være hjemmet for nytt, delbart innhold som oppdateres jevnlig.  

Klikk her for å besøke vår Open the future og se hvordan våre kunder har samarbeidet med oss mot kommersiell suksess.

Smurfit Kappa presenterer en markedsføringsmulighet for merkevarer verdt flere millioner euro