I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Smurfit Kappa og Sun Chemical med ny løsning for koding direkte på emballasjen

​27 February 2017​


Smurfit Kappa, en ledende global leverandør av papirbasert emballasje, utvikler stadig nye løsninger til sine kunder.

Sun Chemical er en ledende produsent av blekk og belegg til trykking.  I samarbeid med dette firmaet er det utviklet det mest robuste og effektive digitalbaserte laser-kodetrykk som møter kundenes behov for merking på emballasjen.

Det nye kodesystemet kombinerer Smurfit Kappas flexotrykket emballasje med Sun Chemicals SunLase merkesystem.  Resultatet blir en emballasje av meget høy kvalitet, og der kundene kan kode produktet sitt i slutten av produksjonsprosessen. Muligheten til å lasermerke direkte under den automatiske pakkeprosessen, betyr at dette er en erstatning for tidligere bruk av termiske etiketter.

Resultatet er mindre forstyrrelser i pakkeprosessen siden det ikke er behov for etiketter og trykking.  Det betyr besparelser i driften og til syvende og sist også økning av effektiviteten.  SunLase-systemet er rent, hygienisk (blekk eller kjemikalier brukes ikke i produksjonen) og er en mer sikker måte å kode på sammenlignet med etiketter og trykking.  SunLase er tilgjengelig i hvitt og transparent lasersensitivt blekk.

Løsningen er grundig testet innenfor FMCG området, og brukes nå med stor suksess på emballasjen til ledende bedrifter.

“Vi setter stor pris på samarbeidet med Sun Chemical som er ekspert på området med sin laserbaserte merkeprosess.  Dette beviser igjen at Smurfit Kappas engasjement i å utvikle løsninger, sørger for den store forskjellen for våre kunders krav til emballasjen,» uttaler Arco Berkenbosch, Vice President Innovation and Development, Smurfit Kappa.

Michel Vanhems, SunInspire, Special Effects Inks, Functional Coatings and SunLase Product Manager EMEA hos Sun Chemical, kommenterer: “Siden forskrifter om sporbarhet fortsetter å bli flere, kombinert med kravet om hurtig levering, effektiv og kostnadsbesparende tiltak, har vårt partnerskap med Smurfit Kappa gjort det mulig for oss å kombinere vår ekspertise til å levere en digital, laserbasert løsning som møter alle krav i industrien. Grundige tester er gjennomført og er allerede i gang i en verdensledende organisasjon, noe som igjen beviser fordelene ved å levere en allsidig, høyhastighets identifikasjon innenfor en rekke områder. 


Smurfit Kappa og Sun Chemical med ny løsning for koding direkte på emballasjen