I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Smurfit Kappa inntar det brasilianske emballasjemarkedet

4 January 2016​

Smurfit Kappa har overtatt to integrerte produsenter av papirbasert forretningsvirksomhet, Industria de Embalagens Santana og Paema Embalagens, Brasil, til en total verdivurdering på ca. €186 millioner.

Både Industria de Embalagens Santana (‘INPA’) og Paema Embalagens (‘Paema’) er privateide bedrifter.  De har kombinerte operasjoner bestående av tre bedrifter for resirkulering med en total kapasitet på 210,000 tonn og fire bølgepappfabrikker som betjener nordøstdelen av Brasil, gjennom Rio og Sao Paulo regionene, og også sør i landet.  Pr. 30. september 2015 er nettoverdi av eiendelene til INPA og Paema satt til henholdsvis €30 og €6 millioner.

Den kombinerte forretningsvirksomheten har 1,700 ansatte og Gruppen beregner nå å oppnå synergier til en verdi av ca. €6 millioner i løpet av 2017, hovedsakelig gjennom operasjonelle forbedringer og optimalisering av leveringskjeden etter hvert som integreringen gjennomføres.  Som en konsekvens av dette beregnes posten synergi 2015 EV/EBITDA til å bli 6.3 ganger høyere.

Transaksjonen var fullført i slutten av desember 2015 og resultater forventes å bli synlige umiddelbart.  Prosessen ble gjennomført ved hjelp av fond i Gruppens likviditet, og omfattet primært kontante ressurser gjennom eksisterende kredittfasiliteter.

Tony Smurfit, CEO i Smurfit Kappa Group, kommenterte: «Vi har gleden av å meddele overtagelsen av INPA og Paema.  Dette vil føre til en utvidelse av det strategiske markedet og vår geografiske mangfold og styrke.  Vi ønsker dem velkommen til Smurfit Kappa Group.  Vi er overbevist om at deres ekspertise og kvaliteter vil gi oss store inngangsmuligheter til det brasilianske markedet og, som en ledende pan-regional operatør i Latin-Amerika, styrke våre servicemuligheter til eksisterende, internasjonale kunder».

Smurfit Kappa inntar det brasilianske emballasjemarkedet