I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Red Dot 2017 Produktpris

​6th April 2017


KarTent and Smurfit Kappa vinner prestisjetung global produktpris for sitt banebrytende miljøvennlige telt.

KarTent og Smurfit Kappa har blitt anerkjent for sin innovasjon innen produktutvikling ved den internasjonale Red Dot Award for pionerarbeidet av telt i bølgepapp.  Forslag fra mer enn 40 land ble gjennomgått, og det miljøvennlige produktet – KarTent -  er nå plassert sammen med tidligere vinnere som Apple, Dyson, Rolls-Royce og Samsonite.

KarTent ble kreert av to unge hollandske entreprenører som så den økende tendensen etter festivaler når deltagerne pakket sammen, og forlot enorme mengder med avfall av materiale som ikke kunne resirkuleres.  Smurfit Kappa var i stand til å bistå disse to sin visjon, med å utvikle et miljøvennlig telt i 100% bølgepapp.

 KarTentsmurfitkappa 2.jpg
Den utrolige løsningen og bruken av materiale sørget for at bølgepappen kan absorbere vann opp til 400% av sin egen vekt samtidig som den beholder sin funksjon selv under fuktige forhold, noe som ble bevist under noen skikkelige regnværsdager forrige år.  Det er mer energieffektivt i produksjon ved at kun halvparten av karbondioksyd slippes ut i forhold til produksjon av et tradisjonelt telt, og er i tillegg totalt resirkulerbart etter bruk. 

Jan Portheine, med-grunnlegger av KarTent sier:  “Jeg er lidenskapelig opptatt av både musikk og miljø, og jeg ønsket å gjøre festivalopplevelsene mer miljøvennlige.  Ved å arbeide sammen med Smurfit Kappa ble det mulig å løse et vanskelig oppdrag – det å kunne produsere dette unike produktet.  Vi hadde aldri klart å oppnå det totale potensialet med KarTent uten input fra Smurfit Kappa og vi er meget stolte over anerkjennelsen fra Red Dot.»  

Arco Berkenbosch, Vice President of Innovation and Development, Smurfit Kappa uttaler:  “Red Dot anerkjenner det beste innen utvikling, så vi er beæret over at dette samarbeidet har ført til denne prestisjetunge produktprisen.  Det er et kjærkomment tilskudd til de seks Red Dot prisene vi tidligere har blitt tildelt.  Å finne løsninger til komplekse utfordringer er en mulighet vi i Smurfit Kappa prioriterer og KarTent er et godt eksempel på hvordan innovasjon og bærekraft kan arbeide sammen for å skape noe virkelig unikt.  Teamet ved vår fabrikk Van Dam har virkelig satt pris på å arbeide med dette produktet. 

Dette er syvende gang Smurfit Kappa har blitt anerkjent av Red Dot.  Seks priser har blitt mottatt de siste to årene.  Årets vinner, KarTent, vil bli stilt ut ved Red Dot Design Museum i Essen, Tyskland, sammen med en rekke andre avanserte løsninger.