I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Frankrike – de biologiske mestrene ved SKCDP

​Smurfit Kappa Comptoir du Pin (SKCDP) i Frankrike beviser at bærekraftighet og kreativitet går hånd i hånd.

Selskapet produserer tremasse og trebiomasse, men det blir stadig mer konkurranse på markedet for denne fornybare energikilden.

 

Som svar på dette har SKCDP utviklet en ny anskaffelsesstrategi som fokuserer på trestubber som en ny uutnyttet ressurs. Fordelene er mange. Det gir ekstra inntekt for skogseiere, skaper nye jobber, minsker skogfornyelses- og skogsvedlikeholdskostnader med 15 %, forbedrer produktivitet på rengjort jord, og skaffer tre til konkurransedyktige kostnader. Videre er det fordelaktig for skogens vekstforhold.

For å høste stubbene har SKCDP utviklet spesielle høste- og knuseteknikker som overholder skogdriftplaner og kravene for biomassekjelen ved Cellulose du Pin kraftpapirfabrikk. Biomassekjelen ved fabrikken føres med trefliser fra stubbene. Det er en effektiv bruk av en ny energikilde og denne innovasjonen møter Smurfit Kappas mål om å bytte fra fossilt drivstoff til fornybar energi hvor det er mulig. 

Frankrike – de biologiske mestrene ved SKCDP