I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Den optimale perforering

​Av Mees Roukema

Smurfit Kappas ekspert på hylleklar emballasje, og emballeringsfunksjonsadministrator ved Smurfit Kappas utviklingssenter i Nederland. 

Mees Roukema.jpgEn enkel måte å lage en hylleklar emballasje på, er å legge til en perforering på den emballasjen du bruker i dag, slik at du ikke trenger å endre den eksisterende emballasjekolleksjonen. Imidlertid kan implementering av optimal perforering være en nedslående prosess på grunn av motstridende krav. Den må for eksempel være sterk nok til ikke å bli revet opp under transport, og likevel enkel å rive opp når den ankommer butikken. Vi tilbyr retningslinjer som hjelper deg med å ta den riktige beslutningen.

Det er tre hovedelementer å ta hensyn til når du implementerer perforering i emballasjen din: 

  1. Trygt og sikkert gjennom distribusjonskjeden

Du trenger en perforering som vil holde seg gjennom distribusjonskjeden, og ikke bli åpnet for tidlig. For å oppnå dette, må man minimere kutting av lastbærende papp – perforering områder av esken som er utsatt for belastning, for eksempel hjørner, bør unngås. Kurvede perforeringslinjer er dessuten bedre enn rette.

  • Enkel, intuitiv åpning

Når emballasjen ankommer i butikken, skal det være lett for betjeningen å lokalisere, gripe og åpne perforeringen. Derfor er det bestå ha en fargeforskjell mellom delen som skal tas av og resten av emballasjen. Dessuten bør den prikkede perforeringslinjen trykkes på den delen som skal tas av. Det bør være store åpninger der betjeningen kan begynne å rive, og det bør være lagt inn kutt på strategiske steder.

  • Optimalt utseende

Når emballasjen er satt inn i hyllen, vil du at den skal ta seg godt ut og støtte opp om merkeimaget ditt. Det kan du få til ved å bruke en fin perforering i de vertikale linjene, bruke en buet front og ved å implementere perforeringen på en slik måte at den åpnes fra fronten av emballasjen og bakover.  

Disse retningslinjene utgjør et grunnlag for å designe en optimal perforering for emballasjen din. Med mange designaspekter, er det imidlertid viktig å prioritere forskjellige krav som ofte er i konflikt med hverandre.

For en fullstendig forklaring av disse retningslinjene, og få hjelp til å utvikle den optimale emballasjen som fungerer og som er skreddersydd for dine spesifikke behov, kan du kontakte oss.