I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Fullfør sirkelen med 360° markedsføring

​Arco Berkenbosch,

Vice President Marketing, Research & Development, Smurfit Kappa

Den ukentlige handelen blir en stadig mer komplisert affære.  Vår hverdag blir stadig mer travel og ettersom teknologien byr på flere muligheter, flere valg og flere krav, har butikken og måten vi handler på blitt revolusjonert.   

Det handler ikke lenger om den ene turen til butikken hver uke for å handle dagligvarene. Alle mulige steder å handle på er tilgjengelige for dem av oss med lite tid eller som foretrekker et mer lokalt alternativ.

I følge Association of Convenience Stores drar mer enn 80 % av kundene nå mindre enn halvannen kilometer til lokalbutikken, og 57 % av disse turene er til fots. Netthandel og levering på døra spiller også en stadig viktigere rolle. Smarttelefoner, nettbrett og apper gjør det enkelt for kunden å handle hjemmefra, underveis eller til og med på jobben.  

Dagens komplekse handlemiljø med flere kanaler, gjør at det blir desto viktigere med markedsføring som når ut til kundene ved alle mulige treffpunkter.  Den ultimate ambisjonen om en integrert, helhetlig 360˚ markedsføringskampanje får en enda større betydning.  Det som gjelder er ikke bare kontakt, men også innhold, og mulighetene til å nå kunden er mer fragmenterte.

Likevel blir den siste instansen, butikkhyllene, der det store flertallet tar endelige avgjørelser, ofte oversett av merkevarene. Det er estimert at butikkhyllene utgjør en markedsføringskanal verdt flere millioner euro.

Når det gjelder hvilke valg kundene gjør, påvirkes de av det de ser foran seg, slik som former og farger. Visuelle forstyrrelser trekker oppmerksomheten deres mot visse kategorier og produkter. Mer enn tre fjerdedeler av avgjørelsene om å velge et merke fremfor et annet tas når kunden står ved hylla, dette er kjent som «the First Moment of Truth», eller det første sannhetens øyeblikk.

Merkevaresjefene bruker mye tid og penger på primæremballasjen til produktene sine.  Likevel anslår vi at denne kan utgjøre så lite som 60 % av det kundene faktisk ser i hylla.  Resten av butikkemballasjen eller det som vises for kundene, er ofte enten ikke mulig å kontrollere, eller de engasjerer seg ikke i utviklingen – delvis på grunn av ulike aktører og ansvarsforhold som er en del av bransjens markedsføringskjede.   Så hvem ville, i dagens svært konkurranseutsatte detaljhandelsmiljø, gladelig gitt avkall på å kunne styre inntil 40 % av hvordan merkevaren framstilles for kundene? 

En av grunnene, i hvert fall med tanke på den manglende interessen, er at det inntil nylig ikke har vært mulig for markedsførere å teste og måle virkningen av tydeligere merking av varer i butikkhyllene på en enkel og kostnadseffektiv måte.  Uten tydelig uttrykte og påviste fordeler for sluttresultatet, er det en fare for at markedsføring i butikkhyllene rett og slett blir sett på som noe som skaper mer kompleksitet og høyere kostnader for forsyningskjeden.

Nå har derimot teknologien kommet til et punkt der man kan evaluere og bevise effekten i forkant av å plassere testprodukter i butikken. Endelig har markedsførerne nå muligheten til å få ting riktig før de realiseres. 

Ved hjelp av en fantastisk smartteknologi, kan merkevareeiere nå teste ut og forstå effekten av markedsføring i hyllene ; slik som Shelf Ready Packaging (hylleklar emballasje) gir muligheten for. Den kan visualisere en virtuell butikkhylle og sammenligne resultater fra blikksporingsstudier på nett via webkamera.  Det er nå mulig å validere effektiviteten av ulike markedsføringsstrategier for kunder og emballasjedesign før noe fysisk produseres og havner i butikkhyllene. 

Ny nettbasert testteknologi innebærer at denne markedsføringskanalen kan planlegges og gjennomføres like raskt, hvis ikke raskere, enn andre deler av markedsføringen – fra konseptstadiet til ferdig utforming på noen uker, inkludert testing. 

Dette kan potensielt revolusjonere bruken av hylleklar emballasje for markedsførere.  I stedet for å planlegge noen uker eller måneder i forkant, kan markedsføring i butikken nå ligge helt i takt med den nyeste merkevareaktiviteten samt brukes til å markere aktuelle kampanjer på kort varsel.

I en kompleks verden med utallige medie- og handlekanaler er hastighet ut til markedet og fleksibilitet mer avgjørende enn noen gang før, så vel som evnen til å få alt riktig på første forsøk.  Merkevareeiere kan nå evaluere forskjellige løsninger ved å teste disse, basert på innsikt i varehandelen, på en måte som er målbart, raskt å implementere og tilbyr det manglende elementet i enhver 360° markedsføringsstrategi. 

For å lære mer, les informasjonsskrivet vårt "Markedsføring i hyllene: hvor god kontroll har du egentlig?".

Markedsføring på hyllen: hvor god kontroll har du?

Hylleklar emballasje legges merke til av mer enn 75% forbrukere.  Har din merkvare fordel av dette?

Les artikkelen White Paper 1

Fullfør sirkelen med 360° markedsføring