I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Biobriketter åpner en verden av muligheter

Smurfit Kappa hjelper til med produksjonen av biobriketter, et innovativt og miljøvennlig drivstoff for varmekjeler og komfyrer.

Smurfit Kappa i Colombia, Gases de Occidente og opplæringsorganisasjonen, Centro de Capacitación Don Bosco har gått sammen om et lokalt prosjekt for produksjon av biobriketter.

Ved å benytte rester from skogsindustrien som furu- og eukalyptustrær og stubbene fra kaffeplanter som råmaterialer for biobrikettene, har en realisert flere bærekraftmålsettinger.  

Prosjektene skaper arbeidsplasser og inntekter for lokalsamfunnet, forhindrer nedhugging av naturlige skoger og resirkulerer avfallsprodukter. 

En tretti centimeter brikett kan generere varme i seks timer.

Brikettene er også et innovativt og miljøvennlig drivstoff for varmekjeler og komfyrer.

De flere råmaterialene kommer fra skogsplantasjene til Smurfit Kappa Cartón de Colombia. Kaffestubbene leveres av lokale bønder. Produksjonsanlegget for biobrikettene ligger i Santander de Quilichao, og de nødvendige maskinene ble donert fra Sveits.

Biobriketter åpner en verden av muligheter