I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Papir

Toppmoderne testfasiliteter for evaluering av tremasse, papir og papp med hensyn til styrke, trykking, kjørbarhet og kjemiske egenskaper

Disse fasilitetene inkluderer:

  • Et omfattende laboratorium for alle tradisjonelle papirmålinger i standardklima

Gir sterke målinger, slik som kompresjon, strekkbarhet, slitasje, riving, festelag samt ulike overflateevalueringer og optiske egenskaper.  Laboratoriet har også muligheten til å måle de vanligste egenskapene for papp og pappkartong.  Alle tester utføres i et velkontrollert standardklima ved 23˚C/50%RH.

  • Karakteristikk av papiregenskaper i ikke-standardiserte klimaer

Store klimarom gjør at vi evaluerer papir i miljøer som svarer til sluttbruk av kundens produkter enten de brukes i tropisk klima eller i kjølerom. Størrelsen på rommene gjør oss i stand til å utføre de aktuelle målingene i klimatisert miljø, ikke bare under foredlingsprosessen.

  • Utvikling av ikke-standardisert test

Interne metoder for ikke- standardisert karakteristikk, f. eks. kompresjonsstyrke i løpet av langvarig lasting, nedbrytningsmotstand, overflatestyrke og limfugingsstyrke. Dette er egenskaper som er relatert til kjørbarhet i kundeprosessene og til livsløpet av sluttproduktet. Stor kunnskap om papirteknikk så vel som kompetente mekaniske og IT-teknikere, gjør oss i stand til å simulere kundens prosess og verdikjede fra der vi utvikler våre unike papiregenskaper.

  • Scanning Electron Microscope (SEM)

SEM gir et bilde av de minste papirdetaljene, men kan også brukes som et verktøy for å analysere den kjemiske strukturen av papirets overflate. I kombinasjon med lysmikroskopet er det et kraftig verktøy for undersøkelser vedrørende overflatebehandling og trykking så vel som å feilsøke problemer som liming og urenheter. 

  • Laboratorium for trykkbarhet og overflatebehandling

I vårt trykkbarhetslaboratorium har vi muligheten til å evaluere samspillet mellom trykkblekket og papirunderlaget med f. eks. målinger av overflateenergi.  Laboratoriet er også utstyrt med alle nødvendige metoder for trykkevalueringer,  f. eks. fargetetthet, punktøkning, formasjon og utseende. I overflatebehandlingslaboratoriet har vi utstyr for manuell og overflatebehandling av fargeevaluering og utvikling.

  • Kjemilaboratorium

Avansert laboratorieutstyr gjør at vi er i stand til å finne og bestemme mengden av kjemiske sammensetninger, både i papiret og i papirproduksjonsprosessen.  Disse nyttige verktøyene sikrer at den kjemiske balansen i prosessen er korrekt, og at den kjemiske papirkomposisjonen  er korrekt for å oppnå optimal styrke, slik at ingen skadelige substanser er tilstede.

Laboratoriet er også godkjent for visse miljøanalyser.

  • Avansert laboratorium for tremasse

Gir muligheten til å simulere trinnene i papirproduksjons-prosessen;  fra oppløsning, bleking og foredling til produksjon av papirark.  I vår dynamiske arkutformer kan vi produsere anisotropiske flerlagsark, sammenlignbare med maskinprodusert papir.  Dette er et perfekt verktøy for evaluering av ulike råmaterialer og nye tilsetningsstoffer.

Lars Henriksson - Vice President Product Development

Innovasjon er når du får en ny idé, utvikler den til noe verdifullt og leverer den til markedet"

Mer fra Lars