I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Kunnskapssentre - Emballasje

Våre kunnskapssentre gir oss muligheten til å dele vår erfaring med kunder og å hjelpe til med å realisere verdier gjennom praktiske eksempler.

Når man snakker om emballasjekunnskap, er det vanligvis sluttforbruker man tenker på. Enten det er måten produktet blir presentert på hyllen, eller hvordan pakken åpnes ved ankomst, er fokuset fra detaljistene og markedsførere rettet mot forbruker for å skape «et sannhetens øyeblikk» - med tanke på innkjøp eller å inspirere fremtidig merkevare.

Selvfølgelig er disse momentene viktige for emballasjens livssyklus – men det kommer en mengde flere detaljer til i leveringskjeden, som f.eks. pakking, palletering og distribusjon for å nevne noen.  Og hver av disse detaljene kan bety hele forskjellen når et produkt ankommer i tide og i perfekt tilstand enn å ankomme for sent og skadet.

Vi har opprettet Smurfit Kappas kunnskapssentre for å presentere for kundene direkte hvordan emballasjen påvirker hvert eneste steg i leveringskjeden hele veien frem til kjøper og forbruker.  Vi mener det er utrolig viktig å kunne selv se de forskjellige detaljene i prosessen, det å løse utfordringer i realiteten og bli inspirert av hva andre har gjort før dem.

Arco Berkenbosch, VP of Innovation and Development at Smurfit Kappa uttaler:  “Disse sentrene gir oss sjansen til å dele vår globale erfaring direkte med kundene på et lokalt nivå.  Vi ser at kundene setter pris på anledningen til å arbeide sammen med oss på en litt annen måte.  Enten de kommer for å evaluere en eksisterende emballasje eller de forsøker å finne nye utviklingsmåter for å oppnå mer suksess, så forlater kundene senteret mer inspirert.»

Det er 13 Smurfit Kappa kunnskapssentre i verden.  Her vil kundene erfare hvordan deres produkter kan møte behovet i markedet, lære av suksessrike resultater, analysere trender i leveringskjeden og bli kjent med våre emballasje- og utviklingsverktøy.

Seks fordeler du kan oppnå ved å besøke oss

1. Vurder en aktuell produktpresentasjon

Hvert kunnskapssenter er utstyrt med vår Shelf Viewer, en interaktiv database med opp til 70,000 bilder fra reelle hyller hos detaljister verden over.  Se løsninger på hylleplasseringen og utførelsene for å oppdage hvordan du kan forbedre presentasjonen av ditt produkt, og også evaluere synligheten og merkene til dine konkurrenter mot ditt eget.

2. Få en eksklusiv tilgang til mulighetene

Vi har samlet dybdedata fra alle emballasjeområder i mange år, og når du besøker et av våre kunnskapssentre, får du en eksklusiv innsikt i det området du ønsker via våre BrainBox stasjoner.  Bruk våre interaktive enheter for å utforske og analysere trender, se på eksempler og sjekk all informasjon fra logistikken i leveringskjeden til displays i butikkene.

3. Vurder din emballasjeprototype i markedet

Den gjennomsnittlige tid brukt i butikk varer ca. 20 minutter.  Kunden handler omtrent 15 produkt pr. besøk, velger produktet på kun 12 sekunder.  Så det å presentere ditt produkt i riktig emballasje er absolutt viktig.

Men det koster å utvikle og trykke alternative emballasjeløsninger og å evaluere effekten i butikk.  Vår store Visualiser lar deg se din emballasjeprototype i en komplett simulert butikkomgivelse, slik at du kan vurdere resultatet før du beregner kostnadene..

4. Arbeid sammen med oss og opplev nye måter å forbedre din emballasje

Ta deg tid til å evaluere din egen emballasje i våre Inspiration and Brainstorm Rooms, og vi hjelper deg med å oppdage hvordan små endringer som utførelse, kombinasjon av materiale eller palletering kan påvirke betydelig.  Dersom du blir inspirert av spesielle eksempler eller studier, kan vi hjelpe deg med å lage ditt eget «stemningskart» med løsninger som du vil undersøke nærmere.

5. Lær av våre suksesser – og våre feil

I vårt ISTA-sertifiserte laboratorium, sjekker vi nøye papir, papp og utførelse gjennom hele leveringskjeden. Våre eksperter stresstester emballasjen med tanke på transport og klima, og disse resultatene blir presentert for deg for å gi informasjon om utførelsen og optimeringen av din egen emballasje.

6. Bli inspirert av vår utstilling.

Se ting fra et annet perspektiv ved å sjekke vår emballasjeutstilling med eksempler fra en rekke kategorier over hele verden – og også resultatene som er oppnådd.  Ved å bla gjennom våre Red Dot prisvinnende løsninger, erfarer du diverse bærekraftige innovasjoner som f.eks. vår Rofire pellets emballasje, og sjekk om vår utstilling kan hjelpe deg med inspirasjon til nye idéer for din forretningsdrift.

Velkommen til et besøk

Hvis du allereder er vår kunde eller bare er interessert i et besøk ved et av våre kunnskapssentre, kontakt din person hos oss.  Hvis du er ny, vennligst fyll inn skjemaet under «Kontakt oss», slik at vi får planlagt besøket.  

Packaging innovation infographic

Små endringer av din emballasje kan bety mye for din virksomhet.  Les eksempler og fordeler av emballasjeinnovasjon.

Se Infographic

Accolade Wines eksempel

Se hvordan ShelfSmart, vår løsning for utvikling av hylleklar emballasje, sørger for 13% økning i salg for Accolade Wines.

Se eksemplet