I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Skogbruk

All papirbasert emballasje  er laget av trefibre, et naturlig og fornybart råmateriale.  Hos Smurfit Kappa kommer 75 % av fibrene fra resirkulerte kilder, og kun 25 % direkte fra ferskt treverk 

Vi har veldig strenge standarder for å garantere at alt treverk som leveres til våre fabrikker for ny tremasse, imøtekommer de høyeste etiske standarder.  Enten gjennom direkte plantasje (slik som i Latin-Amerika) eller gjennom et nettverk av tiltrodde og sertifiserte leverandører (Europa), har vi utviklet en konsekvent tilnærming til vårt treverksmateriale. Sertifisering av emballeringskjede (FSC eller PEFC) er på plass på de fleste av våre fabrikker og skogsoperasjoner, og 100 % overholdelse er et klart mål.

Alt treverk vi benytter, kommer fra kultiverte skoger (i motsetning til primærskog). For papirproduksjon benytter vi hovedsakelig treverk som ikke er egnet for andre bruksområder innen industri, og handler derfor på en ansvarlig måte i forhold til andre treverksaktiviteter. Vårt treverk kommer hovedsakelig fra tre ulike kilder

  • Tynning av skog - umodne trær som trekkes ut fra den kultiverte skogen for å muliggjøre at de gjenværende trærne får sunn vekst.
  • Ferdigvokste tretopper og grener (rundtømmer går til sagbrukene)
  • Sagbruksavfall (fliser, spon og støv) fra konstruksjons- og tømmerindustrien.

For å maksimere effektiv bruk av treverk, benytter vi det ‘"ubrukte" materialet, slik som bark, trerester eller stubber, til å generere  biogen oppvarming og elektrisk i høyeffektive biomassekjeler.  Dette bidrar til å tilfredsstille energibehovene til våre fabrikker for ny tremasse, samtidig som det begrenser utslipp av fossilt CO2 . Les mer om biologiske brennstoffer.

Våre  bærekraftige retningslinjer for opprinnelse beskriver vår forretningsførsel med hensyn til alle leveranser av treprodukter, uansett om disse leveransene har opprinnelse fra våre egne skoger eller innkjøpt fra tredjepart. Disse generelle retningslinjene gjelder for hvert enkelt av landene der vi opererer.

FSC og PEFC

​Vi anerkjenner og bruker 2 store internasjonale skjema for sertifisering innen skogbruk.  The Forest Stewardship Council (FSC) og Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Les mer