Otvorena zajednica 2021.

Pomoć u izgradnji održive budućnosti u zajednicama u kojima poslujemo

Naš generalni direktor, Toni Smurfit, komentariše kako kreiramo pozitivne promene u našim zajednicama:

„Drago mi je da sa vama mogu da podelim samo nekoliko primera mnogih velikih stvari koje radimo širom naše kompanije za ljude i zajednice u kojima imamo privilegiju da poslujemo. 

Kao deo naše misije da budemo globalno cenjena kompanija, verujem da je od neprikosnovenog značaja da pomognemo kada možemo.

Primeri u ovoj brošuri pokazuju da tako mnogo naših kolega, zaposlenih u kompaniji Smurfit Kappa, obavlja neverovatan posao u mnogim različitim zemljama. Mi takođe finansiramo mnoge inicijative kroz Smurfit Kappa fondaciju koje bukvalno menjaju živote ljudi na bolje svakog dana. Uveren sam da će ova posvećenost biti sve jača i jača u godinama pred nama. 

Neizmerno sam ponosan što se čini toliko dobrog, posebno u svetu koji se bori sa užasom zvanim COVID-19. 

Nadam se da ćete uživati čitajući i gledajući šta sve naše kolege iz kompanije Smurfit Kapa rade da bi nešto promenili!“

PREUZMI BROŠURU

Fotografija koja prikazuje načine na koji pružamo podršku zajednicama

SMURFIT KAPPA ČEŠKA REPUBLIKA
Počevši od 2014. godine, dva puta godišnje Smurfit Kappa u Češkoj održava radionice „Deca daruju šumi“ u kojima šumar uči decu o važnosti brige o našim šumama. Na svakoj radionici bilo je 100 dece, a u radionici je ukupno za sve ove godine učestvovalo više od 2000 učenika. 
SMURFIT KAPPA SLOVAČKA

Pored finansijskih donacija Fondacije Smurfit Kappa, naše kolege u Slovačkoj su odlučile da doniraju i svoje vreme i energiju da poboljšaju teren sportskog kluba, postave ogradu i očiste obalu reke kako bi lokalna deca mogla da imaju treninge u čistijem i bezbednijem okruženju. 

SMURFIT KAPPA RUSIJA
Naš tim u Rusiji odlučio je da provede dan u predivnom parku u Pavlovsku, duvajući balone i igrajući se sa decom iz lokalnog sirotišta. Sirotište redovno dobija novčane donacije, pa je tim odlučio da donira još nešto što ima veliku vrednost - njihovo vreme i njih same. I deca i zaposleni u SK su veoma uživali u ovom danu.
SMURFIT KAPPA POLJSKA

Inicijativa „Knjiga iz korena“ kompanije Smurfit Kappa iz Poljske ima za cilj da osnovnim školama i vrtićima u našem komšiluku obezbedi kartonske police za knjige u obliku drveta, te da time promoviše ekologiju i želju za čitanjem i deljenjem knjiga.

Saznajte više o tome kako pružamo podršku zajednicama

Kompanija Smurfit Kappa snažno veruje u ulaganja u projekte koji doprinose izgradnji održive budućnosti u zajednicama i zemljama u kojima kompanija posluje.

Pogledajte neke od ovih inicijativa u našoj brošuri „Otvorena zajednica 2021“

PREUZMI BROŠURU