I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Unge papirarbeidere stiger i gradene i Østerrike

Smurfit Kappa Nettingsdorfer introduserer lærlingeplasser for tenåringer.

Papirfabrikken i Haid bei Ansfelden i Østerrike har en omfattende historie. Smurfit Kappa Nettingsdorfer har vært i drift siden 1851. Menneskene som årlig produserer 440 000 tonn med papir, er godt opplært og passer på at den nye generasjonen med papirarbeidere regelmessig stiger i gradene.

 

Papirfabrikken har introdusert lærlingeplasser for tenåringer fra 15 år og oppover for å gi unge mennesker muligheten til å bli kjent med fabrikken. Programmet varer i tre til fire år og gir mulighet for en fremtidig karriere som papirtekniker, elektroingeniør eller maskinteknologiansatt. Fire til seks unge mennesker begynner på programmet hvert år.

Det såkalte dobbeltsystemet tilbyr trygd og gir tenåringene en mulighet til å skaffe seg erfaring i et reelt arbeidsmiljø. Programmet tar hensyn til at deltakerne er unge og inkluderer også fritidsaktiviteter.

Lærlingene får erfaring, tjener penger og får et vitnemål. Talentfulle deltakere kan fortsette sin utdanning ved å ta en fagprøve som gir mulighet til å ta utdannelse på høyskole-og universitetsnivå.

Unge papirarbeidere stiger i gradene i Østerrike