I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Smurfit Kappa vinner den ettertraktede global design-prisen sammen med best-i-klassen i den kreative bransjen

6 November 2015

Smurfit Kappa har fått en prestisjefylt Red Dot Award 2015 for sin innovative ‘Protective Wings' emballasjeløsning som er utviklet i samarbeid med teknologikunden Acer.  

Av totalt 7 451 løsninger i Communication Design-kategorien i 2015-konkurransen, ga Smurfit Kappas smarte løsning Acer-enheter tøff konkurranse om å bli tildelt det globalt anerkjente kvalitetsstempelet for design sammen med 568 andre prosjekter. 

Teknologiselskapene er ofte avhengige av kompleks, flerdelt emballasje med syntetiske komponenter. Acer ønsket å endre på det. De utfordret Smurfit Kappa til å finne en måte å returnere reparerte nettbrett og bærbare datamaskiner til kunder på en enkel og bærekraftig måte. Rolf Krajcer, Smurfit Kappa Sarstedt, og Jolanta Mirowski, Smurfit Kappa Service, utviklet et innovativt design som heter «Protective Wings» (beskyttende vinger), under prosjektet som ble ledet av Frauke Bausch.

Den nye Protective Wings-pakken er konstruert av et enkelt stykke FSC®-  sertifisert bølgepapp, ved hjelp av spesielle sammenleggbare vinger som en buffersone til å løfte og beskytte enheten fra å flytte på seg under transport. Utsiden av den oppreiste pakken er minimalistisk, men bruksområdene er forskjellige siden ulike versjoner passer for levering av en rekke forskjellige enheter, fra nettbrett til bærbare datamaskiner og smarttelefoner. 

Enkel montering betyr også at opp til 120 nettbrett kan pakkes i timen - tre ganger mer enn før - mens det har redusert skader forårsaket i transitt, til null. Samlet sett bruker den 36% mindre materiale og koster mindre å produsere enn den forrige Acer-emballasjen.

"Bærekraft og høy kvalitet er godt forankret i Acers virksomhetskultur" sier Wilfried Thom, Acer Region Manager Sentral-Europa.  "I samarbeid med Smurfit Kappa, har vi utviklet en egnet form for emballasje for vår returforsendelse av produktene og som tilbyr en innovativ design, bærekraftige materialer og utmerket emballering.  Sammen med de fantastiske tilbakemeldingene fra kundene, er mottakelsen av Red Dot Award en spesielt verdifull anerkjennelse av våre bestrebelser innen bærekraft."

Boris Maschmann, CEO Smurfit Kappa Tyskland, la til: «Protective Wings-designet er det perfekte eksempelet på en tilsynelatende enkel del av emballasje som er resultatet av en samarbeidsprosess inspirert av innovasjon og kompetanse.  Det er fantastisk at Acer-prosjektet ledet av Frauke Busch, Sales Manager på Smurfit Kappa Service, har mottatt en Red Dot Award; vi er umåtelig stolte av at arbeidet i teamet har blitt anerkjent sammen med det beste kreative designtalentet i verden.» 

Smurfit Kappa vinner den ettertraktede global design-prisen sammen med best-i-klassen i den kreative bransjen