I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Papirskip seiler mot en grønn fremtid

​Royal Wagenborg er spesialister på internasjonal transport på sjø og veier.

Det nederlandske selskapet driver en moderne flåte med flere enn 175 fartøy. To av deres isforsterkede roll-on/roll-off frakteskip (Ro-Ro), Balticborg og Bothniaborg, transporterer papir for Smurfit Kappa fra Sverige til Storbritannia, Tyskland og Nederland.

“Bærekraft er en viktig filosofi i begge selskaper”, sier Koos Zumkehr, befraktningsdirektør i Wagenborg. “Det er grunnen til at vi har en proaktiv tilnærming. Allerede for seks år siden møtte alle skipene våre de strengeste forskriftene til den nye Energy Efficiency Design Index, som trer i kraft i 2013. Når de er i havn forsynes Ro-Ro-papirfrakteskipene våre med elektrisitet fra land. Det er ikke behov for noen dieselgenerator. Alle skip er utstyrt med en tank for å følge policyen vår om null dumping, og sammen med Smurfit Kappa legger vi stor vekt på drivstoffeffektivitet.”

“Allerede for 12 år siden gikk skip som fraktet papir for Smurfit Kappa på drivstoff som inneholdt mindre enn 1 % svovel. Dette ble obligatorisk i 2010.”

“Nå vurderer vi hvordan vi skal tilpasse oss de nye drivstofforskriftene som er pålagt av den internasjonale sjøfartsorganisasjonen fra 2015. Direktivet møter mye motstand på grunn av tekniske problemer og det begrensede området det gjelder for, noe som fremmer urettferdige konkurranseforhold. Vi støtter global implementering av forskrifter som virkelig bevarer miljøet vårt på lang sikt.”

Papirskip seiler mot en grønn fremtid