I likhet med mange andre nettsteder, bruker vi informasjonskapsler og lagrer dem på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å forbedre nettstedet vårt og gi deg mer tilpassede tjenester, både på nettstedet og gjennom andre medier. Du kan lese mer i vår policy for informasjonskapsler.

Al parecer usted está utilizando un navegador desactualizado.  Para mejorar su experiencia de visualización, por favor descargue un navegador actualizado  (IE8+, Firefox, Google Chrome o Apple Safari).

Oliver

Oliver, Produksjonsleder

Storbritannia

 

Hvorfor begynte jeg å jobbe i Smurfit Kappa?

Jeg begynte i Smurfit Kappa fordi jeg visste det ville være en unik mulighet til å bli del av en bedrift som er verdensledende i sin bransje. Etter å ha snakket med representanter fra selskapet på en jobbmesse og senere i intervju, var jeg fast bestemt på å jobbe i et selskap der jeg kunne ha innvirkning på driften og på min egen personlige utvikling.

Min karriere i selskapet

Jeg ble med i selskapet via et rekrutteringsprogram for nyutdannede. Under dette programmet utførte jeg forskjellige prosjekter innen ulike fag fire steder i Storbritannia. Jeg var ikke helt sikker på hvilket fag jeg likte best, og denne strukturen hjalp meg å innse at mitt felt var drift. Etter at jeg hadde fullført rekrutteringsprogrammet, ble jeg transportleder, og nå er jeg produksjonsleder på en fabrikk som gjør papir og papp til et ferdig produkt.

Hva jobber jeg med nå?

Akkurat nå er jeg opptatt med å forbedre fabrikkens produktivitet, redusere antall kundeklager og håndtere produksjonsavfall. Jeg jobber også med å fjerne kostnader fra overflødige paller, og samarbeider med vår transportleverandør for å fjerne unødige transportutgifter. Disse målene skal oppnås mens vi samtidig opprettholder eller forbedrer vårt servicenivå. Alle disse målene innebærer å lage nye systemer som alle medlemmene av teamet her ved fabrikken tar del i å lage. For å oppnå resultater, er det viktig at man inkluderer alle spillerne på laget.

Hvilket råd ville du gitt til noen som vurderte å ta jobb i Smurfit Kappa?

Jeg ville anbefale på det sterkeste å ta jobb i denne bedriften, hvis muligheten skulle oppstå. Jeg ville alltid oppfordret unge mennesker som begynte i bransjen til å stille spørsmål og komme med forslag, ettersom ideer man holder for seg selv ofte er vel så gode som de forslagene andre kommer med. Jeg mener at det å flytte rundt bør bli en del av rekrutteringsprogrammet. For min del, bidro det til  klargjøre hva jeg ville. Til og med utenfor programmet, og uavhengig av medarbeiderens alder og bakgrunn, er det fortsatt mulighet for å utvikle seg for alle.